Blog: O ja, dít is Laya

Blog Laya 300Gisteravond was ik in Heemskerk bij de Raja Yoga opleiding die ik volg. Het mooie woord ‘Laya’ kwam ter sprake; één worden met dat wat je doet, zonder gedachten, in een ‘flow’ zitten. Hoe ervaar je laya? Door dingen te doen die je leuk vindt, waar je plezier aan beleefd, die je geen energie kosten maar waar je juist energie van krijgt.

Op de vraag: herken je laya? Daar kon ik ‘ja’ op antwoorden. Zeker weten. Maar jeetje, wanneer was de laatste keer dat ik écht in laya was, compleet zonder gedachten, volledig in de flow? Je raadt het wel, te lang geleden!

En dus heb ik vandaag mijn dochter (4) vroeger opgehaald van school. Ze is immers verkouden en best moe van de lange schooldagen. Croissantjes halen bij de Spar en daar buiten opeten. Samen pakken we de fiets naar het strand. En al op de heenweg voel ik verbinding. Wat een geluk. Zon, zee, strand. Jas uit, zonnebril op, spelen, lezen en cappuccino drinken bij Aloha. Telefoon op stil en van het internet af. Dit is leuk, dit is lekker. Ik herken het weer: dít is laya!

Al maanden wil ik een blog schrijven, maar steeds mis ik inspiratie voor een leuk verhaal. Tot deze middag…

#laya #gelukkeling #geluk #strand

Uit Koninklijke Yoga; Hatha Yoga Pradikika van Svatmarama:
Het verstand is de heer van de zinnen; de Prana is de heer van het verstand; fusie (laya) is de heer van de Prana en deze fusie heeft als basis Nada (het innerlijke geluid).
Blz 131
Blog Laya 750

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.