Blog: Verbinding

Verandering door verbinding. Ik ben er helemaal klaar voor! En ik niet alleen… Dat bleek gisteravond wel, toen ik met m’n vriendin had afgesproken. Wat een bijzonder mooie date was dat!

Ben je geïnteresseerd in yoga, spiritualiteit en zweverigheid dan heb je het vast voorbij zien komen. Dat het collectieve bewustzijn aan het veranderen is. Nieuwetijdskinderen worden geboren, er ontstaat meer balans tussen de binnen- en buitenwereld, een mooiere balans tussen mannen en vrouwen. De tijd is rijp voor verbinding. Misschien zijn daarom de yogalessen zo lekker gevuld. Yoga staat immers voor verbinding; verbinding met lichaam en geest, verbinding met elkaar, verbinding van ‘het al’.

Hart

Verbinding is ook het thema van mijn lessen deze week. Verbinding met het hart. Dwars door al de schillen die we over de jaren heen hebben gevormd, de patronen, overtuigingen over onszelf. Met yoga probeer je daar doorheen te gaan, en je hart te vinden. Of opnieuw te vinden. En het mooie is, dat we elkaar versterken. We staan namelijk  ook met elkaar in verbinding. Dus als een olievlek zal die verbinding zich verspreiden. Een biologisch afbreekbare olievlek wel te verstaan. Een olievlek van vriendelijkheid, liefde, van mooie dingen.

Dieper niveau

En zo kun je na een hechte vriendschap van vele jaren, zomaar ineens een super mooie verbinding voelen. Een verbinding die er altijd al was, maar nu in eens zo sterk! Dat was dus gisteravond. We gaan beiden door mooie leerprocessen, zijn schilletjes aan het afpellen, beginnen onszelf steeds meer te begrijpen.. En vanuit die hartsverbinding met onszelf, ontmoeten we elkaar op een dieper niveau. En dat voelt lekker, kan ik je zeggen. Ben nog steeds aan het nagenieten. Met maar een paar uurtjes geslapen te hebben (want het werd natuurlijk veel te laat, as always) bruis ik van de energie! Zo werkt dat dus…

Verbinding dus, met jezélf. Dat is stap 1. En vervolgens mag het als een olievlek zich gaan verspreiden. Laat dat een mooie oefening zijn voor vandaag: via het hart iemand anders ontmoeten. En als je dat spannend vindt, maak het klein: een glimlach, knuffel, lieve woorden. Doe het! Want het is zo waardevol. Je maakt de wereld namelijk een beetje liever… In a world where you can be anything, be kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.